Candu, despre motivele de ce nu pot fi deschise mai multe secţii de vot în afara R.Moldova: Trebuie alocate sume astronomice de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a dat de înţeles marţi, 22 ianuarie, că cererea Opoziţiei privind necesitatea de a majora numărului secţiilor de votare în afara R.Moldova nu va fi satisfăcută.

Andrian Candu a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că guvernarea a majorat numărul de buletine de vot din secţiile de votare deschise peste hotare - de la 3.000 la 5.000. Totodată, speakerul a menţionat că a fost mărit şi numărul de secţii de votare deschise în străinătate - 125 de secţii.

Potrivit lui, în comparaţie cu alegerile precedente când teoretic au avut posibilitatea să voteze 300.000 de moldoveni, în condiţiile noii legislaţii vor putea vota circa 600.000 de moldoveni stabiliţi peste hotare.

Candu spune că este imposibil să fie deschise mai multe secţii de votare pentru că aceasta presupune „sume astronomice de bani care trebuie alocaţi şi eforturi umane şi administrative”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite