Andrian Candu: Invalidarea alegerilor din Chişinău nu e o noutate. În Moldova au fost 37 de cazuri de anulare a alegerilor locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, susţine că a fost surprins să afle că în istoria Republicii Moldova au existat 37 de cazuri de anulare a alegerilor locale, subliniind că invalidarea alegerilor din Chişinău nu mai reprezintă o noutate, transmite IPN.

„Vorbesc de primării, de consiliile locale. Instanţele de judecată au anulat alegerile locale în anumite comunităţi şi în anumite oraşe, inclusiv la Comrat, de exemplu, pentru că a fost încălcată legislaţia electorală. Deci, cazul alegerilor locale din Chişinău nu este o excepţie, nu e o noutate, dar pentru municipiul Chişinău este prima dată. În ţară s-a mai încălcat legislaţia şi s-au sancţionat acele încălcări. În primul rând, nu e nimic extraordinar”, a spus Andrian Candu la emisiunea „Fabrika” de la PublikaTV.

Totodată, şeful Legislativului spune că nu vede premise ca alegerile parlamentare din februarie 2019 să fie compromise, în acelaşi timp, cei implicaţi în procesul electoral nu trebuie să se relaxeze, în primul rând Comisia Electorală Centrală, pentru ca alegerile să fie libere, corecte şi legale.

Potrivit lui, la parlamentare vor exista trei tipuri de misiuni de observatori: scurte, medii şi lungi, iar campania de informare deja a fost începută.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite