Candidatul PUN la funcţia de primar în Bălţi s-a lansat în campania electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Partidului Unităţii Naţionale la funcţia de primar al municipiului Bălţi, Sergiu Burlacu, s-a lansat oficial miercuri, 18 aprilie, în campania electorală. În cadrul evenimentului de lansare, care a avut loc în Scuarul Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Bălţi, Sergiu Burlacu a declarat că la Bălţi a sosit timpul schimbării pentru clasa politică, dar şi pentru prosperitatea localnicilor acestui municipiu, transmite IPN.

„Asemeni altor oraşe din Republica Moldova, Bălţiul se confruntă cu o degradare avansată, care este determinată de o infrastructură învechită şi, după mine, precară. Lipsa locurilor de muncă şi o migraţie excesivă la fel este o chestiune defavorabilă pentru noi, bălţenii, şi perspectiva bălţenilor. Să ştiţi că aceste lucruri se datorează, în mare parte, clasei politice care s-a perindat de-a lungul timpului şi la fel conducerii municipiului Bălţii care nu făcea decât să manipuleze opinia publică”, a spus candidatul.  

Sergiu Burlacu a menţionat că urmează să fie realizat un program pe termen mediu şi lung, care include şi refacerea şi dezvoltarea infrastructurii locale. În acest sens, potrivit tânărului, urmează să fie atrase finanţări de la partenerii externi.

De asemenea, în opinia sa, o oportunitate o reprezintă şi înfrăţirea cu localităţi din România. Candidatul PUN susţine că printre alte obiective se numără salubrizarea reală a oraşului, reciclarea deşeurilor, amenajarea parcurilor, dar şi crearea locurilor de agrement. Acesta a mai promis piste pentru biciclişti, parcări, dar şi noi locuri de muncă.

Preşedintele de onoare PUN, Traian Băsescu, a declarat că Sergiu Burlacu este un candidat tânăr, un candidat care nu a fost implicat în jocurile politice nici de la Chişinău, nici de la Bălţi. În opinia sa, candidatul este un tânăr care la 27 de ani ai săi a reuşit pe cont propriu în sectorul privat şi este o persoană care poate garanta o guvernare curată în Bălţi. În opinia sa, înaintarea candidaţilor tineri din partea PUN, atât la Chişinău, cât şi la Bălţi, este semnalul schimbării şi semnalul că a venit timpul unei alte generaţii în politică.

„Şi de ce nu, poate, a generaţiei unioniştilor. Poate nu place la toată lumea, dar curentul favorabil unirii a pornit şi eu sunt convins că va fi cel care va da soluţia pentru Republica Moldova”, a notat Traian Băsescu.

Anterior, Partidul Unităţii Naţionale l-a înaintat în calitate de candidat în municipiul Chişinău pe Constantin Codreanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite