Când va avea loc prima şedinţă a noii sesiuni parlamentare. „Nu suntem încă pregătiţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputaţii se vor întruni în şedinţă pe 12 sau pe 18 februarie FOTO: Alexandru Tarlev
Deputaţii se vor întruni în şedinţă pe 12 sau pe 18 februarie FOTO: Alexandru Tarlev

Deputaţii încă nu au decis când exact va avea loc prima şedinţă a noii sesiuni parlamentare, însă reprezentanţii majorităţii parlamentare spun că aceasta ar putea demara pe 12 sau pe 18 februarie.

Potrivit Radio Europa Liberă, convocarea Parlamentului este necesară pentru adoptarea mai multor proiecte şi decizii, cum ar fi numirea unui guvernator al BNM, adoptarea bugetului sau a reformei Procuraturii, însă deputaţii nu au decis exact când se vor întruni. Totuşi, reprezentanţii majorităţii parlamentare au declarat că prima şedinţă ar putea avea loc pe 12 sau 16 februarie din cauza că încă nu sunt pregătiţi.

„Ne-am oprit la aceste două zile. Pentru că nu suntem încă pregătiţi cu subiectele cele mai importante. Bugetul şi politica fiscală nu au ajuns nici în guvern în dezbatere. Politica fiscală este publicată, dar bugetul nu e finalizat încă. Pentru că prima întrevedere cu FMI va avea loc în ultima săptămână a lunii februarie, iar principalii parametri ai bugetului trebuie coordonaţi cu FMI”, a declarat preşedintele Comisiei economie, buget şi finanţe, Ştefan Creangă.

Menţionăm că o nouă Misiune a Fondului Monetar Internaţional va efectua pe 21 februarie o vizită la Chişinău. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite