Când şi unde va avea loc inaugurarea în funcţie a Maiei Sandu

Când şi unde va avea loc inaugurarea în funcţie a Maiei Sandu

Inaugurarea noului preşedinte ales, Maia Sandu, va avea loc în data de 24 decembrie, la Palatul Republicii. Din cauza pandemiei, evenimentul se va desfăşura în mod restrâns, cu o participare limitată. Detaliile au fost oferite de către Maia Sandu în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Există o lege, care stabileşte cum se organizează inaugurarea şi cine sunt cei care trebuie invitaţi. Conform acestei legi, ar urma să invităm reprezentanţi ai mai multor instituţii ale statului. Încercăm să găsim o formulă, prin care reducem numărul sau să invităm doar reprezentanţi din fiecare instituţie, astfel încât să păstrăm spiritul legii, dar să ţinem cont şi de restricţiile impuse de pandemie”, a notat preşedintele ales. Evenimentul va putea fi urmărit online.

Fiind întrebată despre vizitele planificate în exterior, Maia Sandu a declarat că prima vizită, probabil, va avea loc în luna ianuarie, la Kiev, Ucraina. Detalii exacte nu poate oferi pentru că încă nu au fost finalizate discuţiile protocolare cu partea ucraineană.

În primele săptămâni după inaugurare, la Chişinău va fi organizată vizita preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările