Ca răspuns embargoului rusesc, România va cumpăra mai mult vin din Republica Moldova

Ca răspuns embargoului rusesc, România va cumpăra
mai mult vin din Republica Moldova

Traian Băsescu i-a promis lui Nicolae Timofti că România va cumpăra mai multe vinuri moldoveneşti FOTO: Tudor Iovu

În cadrul unei discuţii de astăzi, Traian Băsescu, preşedintele României l-a anunţat pe Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova, că România va importa mai mult vin din Republica Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Preşedintele Băsescu i-a comunicat lui Nicolae Timofti despre disponibilitatea României de a creşte substanţial importurile de vinuri şi alte tipuri de produse agricole din Republica Moldova, ca urmare a deciziei recente a Federaţiei Ruse de a bloca importul de vinuri moldoveneşti. Traian Băsescu a subliniat că va face recomandări în acest sens Guvernului României şi societăţilor comerciale specializate“, a anunţat Vlad Ţurcanu, purtătorul de cuvânt al preşedintelui.

De asemenea, Nicolae Timofti şi Traian Băsescu au convenit să facă demersuri în vederea accelerării la maximum a construcţiei gazoductului Iaşi-Ungheni şi a altor proiecte energetice moldo-române asupra cărora cei doi preşedinţi şi Guvernele celor două ţări au convenit anterior.

„Preşedinţii Republicii Moldova şi României au căzut de acord că impulsionarea relaţiilor economice dintre cele două ţări este o expresie firească a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova şi va reprezenta unul dintre avantajele încheierii, la apropiatul summit al Parteneriatului Estic de la Vilnius, a Acordului de Asociere şi a Acordului de Liber Schimb Cuprinzător şi Aprofundat dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană“, a mai spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui Republicii Moldova.

Reacţia lui Traian Băsescu vine după ce ieri serviciul sanitar rus a introdus embargo la livrarea băuturilor alcoolice moldoveneşti.

Ministrul de Externe al Estoniei: „Restricţiile impuse de Rusia în anii ’90 ne-au făcut mai puternici“

Astăzi, Parlamentul European va dezbate şi ulterior va aproba o rezoluţie cu privire la presiunile Rusiei asupra ţărilor din Parteneriatul Estic. 

Europarlamentarul Monica Macovei: „Federaţia Rusă joacă necinstit şi ilegal împotriva intereselor Republicii Moldova“

Preşedintele Uniunii oenologilor din Moldova: „Dacă ar fi cum pretinde Rospotrebnadzor, vinul nostru ar fi otravă“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările