Businessmanul Renato Usatâi a devenit lider de partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Renato Usatâi a fost ales preşedinte al Partidului Popular Republican la congresul formaţiunii, cu votul unanim al delegaţilor, care au aprobat şi statutul, programul şi noua denumire: Partidul Nostru.

Businessmanul i-a luat locul lui Nicolae Andronic, care s-a retras din funcţie după zece ani şi a rămas un simplu membru de partid. „Întotdeauna mă gândeam că la conducerea partidului trebuie să vină un om cu vână, un om făcut dintr-o bucată, tot atât de bătăios precum am fost eu“, a spus politicianul, negând, totodată, zvonurile că ar fi vândut formaţiunea.

Singurul candidat propus în funcţia de preşedinte, Renato Usatâi a fost felicitat cu flori şi aplauze îndelungate. El îşi propune să participe cu Partidul Nostru la parlamentarele din toamnă cu o listă de oameni necompromişi, să întoarcă încrederea cetăţenilor în autorităţi, să lupte împotriva corupţiei, să depolitizeze organele de drept, să ridice nivelul învăţământului mediu de specialitate pentru a aduce investiţii, să ajute ţăranii etc. 

La alegerile parlamentare din 2010, Partidul Popular Republican a participat în componenţa Blocului electoral Forţa a treia şi a obţinut 0,12% din voturi, cu mult sub pragul electoral. Formată în 1996 sub denumirea de Partidul Ţărănesc Creştin Democrat din Moldova, formaţiunea extraparlamentară este condusă din 2004 de Nicolae Andronic şi se numeşte din 2005 Partidul Popular Republican.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite