Bronislaw Komorowski, preşedintele Republicii Polone, aterizează în această seară la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bronislaw Komorowski, preşedintele Republicii Polone. FOTO se.pl
Bronislaw Komorowski, preşedintele Republicii Polone. FOTO se.pl

Prima sa întâlnire, la Chişinău, va fi chiar în seara zilei de astăzi cu reprezentanţii etniilor din Moldova, organizată de Ambasada Poloniei în Moldova.

Luni, 3 decembrie, preşedintele Republicii Polone, Bronislaw Komorowski, se va întâlni cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti la Reşedinţa de Stat. Va avea loc sesiunea plenară a ambelor delegaţii, apoi va fi semnat Programul executiv între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Polone în domeniul culturii, educaţiei şi ştiinţei pentru anii 2012-2014. În aceeaşi zi va fi semnat şi Protocolul celei de-a 3-a Şedinţe a Comisiei mixte moldo-poloneze în cooperare economică.

Apoi, ambii preşedinţi vor ţine o conferinţă de presă comună. După care vor participa împreună la deschiderea Conferinţei „Experienţa democraţiei locale în procesul de transformare”. La ora 12.05, Nicolae Timofti şi Bronisław Komorowski vor participa la deschiderea Forului oamenilor de afaceri.

În după amiaza zilei de luni, Nicolae Timofti şi Bronisław Komorowski, însoţiţi de soţii, vor depune flori la placa comemorativă a fostului preşedinte polonez, Lech Kaczynski. Iar la 16.10, Academia de Ştiinţe a Moldovei îi acordă lui Bronisław Komorowski titlul de Doctor Honoris Causa. Bronisław Komorowski îşi va încheia vizita la Chişinău la ora 21.30.

Măsuri de securitate

În perioada în care la Chişinău se va afla Bronisław Komorowski vor fi întreprinse mai multe măsuri de protecţie şi pază care vor crea unele impedimente la circulaţia liberă a automobilelor şi a cetăţenilor pe anumite străzi ale Capitalei. Restricţiile necesare pentru asigurarea deplasării cortegiului vor fi aplicate cu maximă flexibilitate, doar pentru timpul strict necesar.

Şoferii sunt obligaţi să stopeze unitatea de transport cât mai spre dreapta, în cazul în care girofarul automobilului Poliţiei Rutiere şi/sau SPPS indică lumina roşie şi albastră concomitent. Posesorii automobilelor din municipiul Chişinău, sunt rugaţi să se reţină de la deplasarea în zona din centrul oraşului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite