BOP: Socialiştii, cele mai mari şanse de a obţine victoria la parlamentare. Câte voturi ar lua PDM şi Blocul ACUM

BOP: Socialiştii, cele mai mari şanse de a obţine victoria la parlamentare. Câte voturi ar lua PDM şi Blocul ACUM

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a prezentat joi, 7 februarie, Barometrul Opiniei Publice (BOP). Potrivit studiului, Socialiştii au cele mai mari şanse să obţină victorie în alegerile din 24 februarie. Pe locul doi s-ar situa Blocul electoral ACUM, urmat de PDM.

PSRM (Zinaida Greceanîi) - 20%, Blocul ACUM (Maia Sandu şi Andrei Năstase) - 11,7%, PDM (Vlad Plahotniuc) - 9%  Partidul Şor (Ilan Şor) - 2,7%. De menţionat că 34,5% din respondenţi au spus că nu s-au decis cu cine vor vota.

Igor Dodon conduce şi la capitolul încrederii populaţiei - Puţin peste 30%, urmat de Zinaida Greceanîi cu 20%. În premieră, pe locul trei s-a clasat Ilan Şor, urmat de premierul Filip, Vlad Plahotniuc şi liderii Blocului ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase.

Sondajul a fost realizat în perioada 19 - 31 ianuarie, pe un eşantion de 1.224 de persoane. Marja de eroare este de -+3%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: