Blocul ACUM nu va face alianţă cu PDM. Mihai Popşoi: Alegerile anticipate ar fi o soluţie mai bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Vicepreşedintele PAS Mihai Popşoi se arată optimist în privinţa şanselor Blocului electoral ACUM în vederea obţinerii unei majorităţi parlamentare, în alegerile din 24 februarie. Totuşi, dacă ACUM nu va reuşi de unul singur să formeze guvernarea, politicianul respinge categoric posibilitatea creării unei alianţe cu PDM sau PSRM, subliniind că ACUM va prefera să meargă la anticipate în aşa situaţie.

„Dacă e să pornim de la cel mai pesimist scenariu, în care noi nu vom obţine majoritatea, cu siguranţă alegerile anticipate vor fi o soluţie mai bună, pentru că atunci noi vom avea şansa să creştem rezultatul şi să obţinem atunci majoritatea. Nicidecum nu vom opta pentru o alianţă cu Dodon şi nici cu Plahotniuc, pentru că pentru noi ei sunt identici, nu vedem nicio diferenţă dintre cei doi. Există riscul ca ei să facă o coaliţie, însă vor fi taxaţi, considerăm noi, foarte dur de cetăţeni şi acest lucru va contribui şi mai mult la susţinerea Blocului electoral ACUM”, a declarat Mihai Popşoi la „Adevărul Live”.

Amintim că şi Igor Dodon a declarat că Socialiştii nu vor face alianţă nici cu PDM, nici cu ACUM. Potrivit lui, dacă PSRM nu va obţine victoria în alegeri, aceştia vor pleda pentru anticipate.

În acelaşi timp, Andrian Candu, dar şi alţi exponenţi ai PDM au afirmat că sunt dispuşi să se aşeze la masa de negocieri cu ACUM, pentru a crea o majoritate parlamentară.

Comisia Electorală Centrală a înregistrat vineri, 21 decembrie, Blocul electoral „ACUM Platforma DA şi PAS” în vederea participării la alegerile parlamentare din 24 februarie, constituit de Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acţiune şi Solidaritate. Totodată, a fost înregistrat simbolul electoral al Blocului electoral „ACUM Platforma DA şi PAS” pentru imprimare în buletinele de vot.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite