Blocul electoral ACUM nu va participa la referendumul din 24 februarie, organizat la iniţiativa PDM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Blocul electoral ACUM, format din PAS şi PPDA, a anunţat joi, 10 ianuarie, că nu va participa la referendumul consultativ din 24 februarie, în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare, privind reducerea numărului de deputaţi, de la 101 la 61, şi posibilitatea ca cetăţenii să poată retrage mandatul deputatului.

„Blocul ACUM nu doreşte să participe la acţiuni ilegale şi la irosirea banilor publici pentru un referendum ce a fost declanşat contrar cadrului legal în vigoare”, a declarat copreşedintele ACUM Andrei Năstase într-o conferinţă de presă.

Cât priveşte a doua întrebarea de la referendum, cu referire la ridicarea mandatului deputatului de către cetăţeni, Andrei Năstase a subliniat că este o acţiune populistă şi manipulatorie care contravine Constituţiei. 

Amintim că majoritatea parlamentară a votat iniţiativa privind organziarea unui referendum consultativ concomitent cu alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. În cadrul acestuia, cetăţenii urmează să se expună cu privire la propunerea de a reduce numărul de deputaţi de la 101 la 61, dar şi cu privire la posibilitatea de a retrage mandatul de deputat de către alegători, atunci când sunt dezamăgiţi de activitatea parlamentarilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite