Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor solicită asigurarea dreptului la vot pentru moldovenii din Transnistria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transnistria

Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS) solicită asigurarea dreptului la vot pentru cetăţenii Republicii Moldova din regiunea transnistreană la alegerile din 11 iulie. Şi le cere misiunilor observatorilor internaţionali şi naţionali să facă tot posibilul pentru a garanta drepturile constituţionale ale tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, inclusiv a locuitorilor din regiunea de est, transmite IPN.

Comisiei Electorale Centrale, Poliţiei, Serviciului de Informaţii şi Securitate şi Procuraturii Generale – concurentul electoral le cere să întreprindă toate măsurile necesare pentru a asigura dreptul la vot pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova.


Deputatul PSRM din regiune, Vitalii Evtodiev, candidat la funcţia de deputat pe listele  BECS, a precizat că alături de el, cetăţean al Republicii Moldova care s-a născut şi a trăit mult timp pe malul stâng al Nistrului, sunt peste 200 de mii de oameni. Deputatul a amintit că Constituţia prevede drepturi egale pentru toţi cetăţenii. „Cu toate aceste, în ultimul timp, observăm o tendinţă alarmantă şi foarte îngrijorătoare de a încălca dreptul la vot pentru zeci de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova, aflaţi la o distanţă de doar 50-60 km de Chişinău. În timp ce partidele de dreapta se luptă săptămâni întregi pentru dreptul diasporei, aflată la mii de km de casă, să voteze la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, aceleaşi partide fac tot posibilul să încalce acest drept fundamental pentru zecile de mii de cetăţeni moldoveni din estul Republicii Moldova”, a subliniat Vitalii Evtodiev.

Acesta afirmă că, potrivit informaţiilor pe care le deţine, la alegerile din 11 iulie sunt deja pregătite grupuri de persoane agresive, de către Partidul Acţiune şi Solidaritate, care, în schimbul unor promisiuni financiare, vor încerca să blocheze accesul cetăţenilor Republicii Moldova din estul ţării la scrutin. „Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor condamnă ferm toate aceste acţiuni ilegale de încălcare a dreptului la vot a cetăţenilor şi solicită asigurarea dreptului tuturor cetăţenilor Republicii Moldova”, a mai spus Vitalii Evtodiev.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite