Blocul ACUM, în continuare aşteaptă răspunsul Socialiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
negocieri PSRM-ACUM

Chiar dacă pe 25 aprilie a expirat termenul oferit de către Blocul Politic ACUM pentru crearea unui grup de lucru, în comun cu reprezentanţii fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiştilor, pentru a discuta „iniţiativele legislative de dezoligarhizare a statului”, cei de la ACUM sunt în continuare în aşteptarea răspunsului socialiştilor.

Vicepreşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Mihai Popşoi, a spus pentru IPN că mingea este în continuare în terenul socialiştilor, iar blocul ACUM aşteaptă răspunsul lor. 

Potrivit lui Mihai Popşoi, faptul că nu au venit la şedinţa de acum două zile, la care au fost chemaţi să discute, poate fi considerat un răspuns, dar ar trebui să aibă curajul să o spună pe şleau. 

„Dacă nu au de dat un răspuns pentru noi, să dea un răspuns societăţii, să fie clar care este decizia lor şi să nu creeze iluzii şi aşteptări deşarte oamenilor”, a spus Mihai Popşoi.

Solicitat de IPN, secretarul fracţiunii parlamentare a PSRM, Vasile Bolea, a spus că socialiştii sunt de acord să discute cu reprezentanţii blocului ACUM formarea Guvernului, a organelor de lucru ale Parlamentului pentru patru ani de zile, cu o agendă clară. 

„Evident că orice întrebare trebuie să se soldeze cu un răspuns. O să le răspundem la timpul potrivit”, a spus Vasile Bolea.

Blocul ACUM a propus la începutul săptămânii trecute crearea unui grup de lucru care să discute, până pe 25 aprilie, „iniţiativele legislative de dezoligarhizare a statului şi îmbunătăţirea vieţii oamenilor”. Potrivit formaţiunii, grupul de lucru propus nu înseamnă formarea unei coaliţii cu PSRM, însă astfel ACUM vrea „să înţeleagă dacă cei de la PSRM vor să participe la procesul de dezoligarhizare a statului votând pachetul de legi”.

Referitor la iniţierea discuţiilor în cadrul grupului de lucru, secretarul pentru ideologie al PSRM, Ion Ceban, a reiterat poziţia fracţiunii PSRM, precum că aceasta este disponibilă să discute formarea conducerii Parlamentului, examinarea propunerilor legislative propuse de ambele părţi. Însă acest lucru poate fi iniţiat doar în condiţiile disponibilităţii celor de la ACUM de formare a unei coaliţii stabile de guvernare în baza propunerilor înaintate de Consiliul republican al socialiştilor, cu scopul schimbării actualului sistem de guvernare şi evitării declanşării alegerilor parlamentare anticipate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite