"Bătălia de la Stalingrad" a Alianţei pentru Integrare Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegerea preşedintelui Republicii Moldova ce este programată pentru astăzi este pentru Alianţa de la guvernare precum a fost Bătălia de la Stalingrad pentru Rusia, susţin experţii citaţi de presa de la Moscova.

"Pentru Alianţa pentru Integrare Europeană, votul de vineri este o Bătălie de la Stalingrad. Dacă nu era pericolul dizolvării parlamentului, alegerea preşedintelui Republicii Modova ar fi fost în continuare tergiversată", susţine analistul rus Ghenadi Kononenko, de la Institutul statelor CSI, citat de cotidianul Vedomosti de la Moscova.

Aminitim că şedinţa specială a Parlamentului în cadrul căreia urmează să aibă loc alegerea preşedintelui va începe astăzi la ora 8.00 dimineaţa.

Anunțul a fost făcut aseară, de serviciul de presă al Parlamentului. Anterior Marian Lupu, preşedintele Parlamentului anunțase că ședința este programată la 15:00.
Decizia alianței poate da peste cap planurile opoziției comuniste, ale cărei proteste urmau să înceapă la orele 13.30.
Totodată experţii susţin că autorităţile se fac de râs procedând astfel.
"Parlamentul a recurs la un vicleşug atunci când a schimbat ora şedinţei speciale de alegere a şefului statului. Astfel, actualii guvernanţi vor să evite să dea ochii cu cetăţenii nemulţumiţi, care vor protesta", a declarat analistul politic Igor Boţan, în cadrul emisiunii Fabrika.
De cealaltă parte, preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, susţine că motivul principal al schimbării orei şedinţei Legislativului este de a evita posibile ciocniri între cetăţeni.

Candidatul AIE la preşedinţie este Nicolae Timofti, preşedintele Consiuliui Superior al Magistraturii.

Nicolae Timofti după întâlnirea cu socialiștii: „Nu mă interesează votul lor!"

Potenţialul preşedinte al Republicii Moldova: „Unirea nu este acum subiectul cel mai fierbinte. Nu ştim dacă România ne vrea"

Antiprotest la protestul comuniștilor. Combatanții vor apăra mâine Parlamentul

Igor Dodon: „Partidul mi-a poruncit să fac publică decizia doar mâine, de la tribuna Parlamentului"

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite