Băsescu: Unionismul trebuie să devină o forţă politică în Parlamentul de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate forţele unioniste, dar şi electoratul ar trebui să se unească la următoarele alegeri parlamentare pentru a susţine Partidul Unităţii Naţionale (PUN), aşa încât unionismul să aibă o reprezentanţă şi să devină o forţă politică în Parlamentul de la Chişinău. Declaraţia aparţine preşedintelui de onoare al Partidului Unităţii Naţionale, Traian Băsescu, citat de IPN.

În cadrul unei conferinţe de presă, în data de 6 octombrie, fostul preşedinte al României, a spus că şi-a propus să susţină PUN întrucât curentul unionist este destul de puternic în Republica Moldova şi poate fi reprezentat în Parlament de politicieni care vor promova idea reunificării ţării.

„Obiectivul meu este ca acest partid românesc să aprindă flacăra unionismului în Republica Moldova. Este un proiect de importanţă majoră pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului. Sunt pragmatic şi înţeleg că obiectivul unirii nu este un obiectiv pentru mâine, dar să fie un partid care să explice avantajele unirii României cu Republica Moldova este necesar”, a mai spus Traian Băsescu.

Partidul Unităţii Naţionale a fost înscris pe 21 iunie la Ministerul Justiţiei. La primul congres al formaţiunii, din 25 iunie, au participat 1200 de delegaţi şi invitaţi din Republica Moldova şi România. Tot atunci, ex-preşedintele României, Traian Băsescu, a fost ales preşedintele de onoare al Partidului Unităţii Naţionale (PUN), iar Constantin Codreanu, deputat în Parlamentul României, a fost ales prim-vicepreşedinte al formaţiunii politice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite