Băsescu: După ce Dodon a spus lucruri atât de urâte despre România, nu ştiu cum speră ca un şef al statului român să viziteze Moldova la invitaţia sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Fostul lider de la Cotroceni Traian Băsescu consideră că şansele sunt foarte mici ca preşedintele Klaus Iohannis să accepte invitaţia lui Igor Dodon de a vizita Republica Moldova, în condiţiile în care preşedintele moldovean „a spus lucruri atât de urâte despre România”.

„După ce a spus lucruri atât de urâte despre România, nu ştiu cum speră ca un şef al statului român să-l viziteze sau să viziteze Republica Moldova la invitaţia sa. Sunt convins că în condiţiile actuale, având în vedere declaraţiile lui Dodon legate de România, de opţiunile lui pentru Uniunea Euroasiatică un şef al statului român poate veni, dar în vizită neoficială şi fără să se întâlnească cu Igor Dodon”, a declarat Traian Băsescu miercuri, 15 noiembrie, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă

Ex-preşedintele român a menţionat că relaţia cu Republica Moldova a rămas prioritară pe agenda Guvernului de la Bucureşti. El a subliniat că România ar trebui în continuare să implementeze mai multe proiecte strategice în Republica Moldova, precum extinderea gazoductului de la Ungheni la Chişinău, „pentru a diminua dependenţa energetică a Republicii Moldova”, precizând că soluţionarea acestei probleme decurge anevoios din cauza procedurilor birocratice de la Chişinău.

De asemenea, Băsescu a mai adăugat că e nevoie de o interconexiune a reţelelor de energie electrică, pentru ca Republica Moldova să poate fi aprovizionată în acest sens de România.

„Trebuie mai multă convingere că drumul e spre România şi nu spre Est”, a specificat Traian Băsescu încercând să explice de ce acest proiect încă nu a fost realizat. Tot în acest context, fostul lider de la Cotroceni a notat că bani pentru proiectele respective sunt suficienţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite