Avocatul poporului, Natalia Moloşag, şi-a anunţat demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Natalia Moloşag

Avocatul poporului, Natalia Moloşag, şi-a anunţat astăzi demisia. Anunţul a fost făcut pe pagina web a Oficiului Avocatului Poporului. În cererea adresată preşedintelui Parlamentului, ombudsmanul precizează că îşi depune demisia în legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public şi pentru a nu aduce denigrare imaginii instituţiei, transmite IPN.

Totul vine după ce în spaţiul public au apărut informaţii că avocatul poporului ar apela în exercitarea funcţiei la serviciile unei persoane condamnate anterior pentru proxenetism. 

Într-o conferinţă de presă, susţinută miercuri, Natalia Moloşag a declarat că Dumitru Godorog, pe care l-a reprezentat în perioada în care activa în calitate de avocat, a fost convocat la Oficiul Avocatului Poporului în baza unui contract de prestări servicii pe bază de voluntariat, încheiat pentru perioada octombrie-decembrie 2021. Acesta avea sarcini de şofer, dar şi pază de corp. Ombudsmanul susţine că Godorog nu a s-a implicat în exercitarea mandatului de avocat al poporului şi nici nu a avut acces la date cu caracter personal, cum s-ar sugera.

Formatori de opinie şi politicienii au declarat îngrijorătoare situaţia descrisă de unele surse media privind încălcările admise de către avocata poporului. Unii dintre ei au declarat că structurile competente trebuie să investigheze circumstanţele apărute în presă. Şi după explicaţiile prezentate de ombudsman, aceştia au menţionat faptul că Natalia Moloşag trebuie să-şi prezinte demisia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite