Avocaţii fostului premier Vlad Filat susţin că acestuia îi sunt încălcate drepturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocaţii fostului premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, afirmă că vineri, 20 mai, clientul lor trebuia să aibă o întrevedere cu notarul. Administraţia Penitenciarului nr. 13 din Chişinău ar fi dat acordul, iniţial, iar ulterior a refuzat fără a motiva decizia.

Avocaţii lui Vlad Filat susţin într-un comunicat de presă că, iniţial, au primit acordul instanţei de judecată ca întrevederea să aibă loc, în sediul penitenciarului. Însă în ziua întrevederii, administraţia penitenciarului a contactat notarul şi l-a anunţat că întrevederea nu va avea loc.

Avocaţii califică această decizie ca fiind una nejustificată.

Serviciul de presă al Departamentul Instituţiilor Penitenciare precizează că întâlnirea nu a avut loc, deoarece juristul DIP nu a fost prezent. La acel moment, acesta se afla la o şedinţă de judecată. DIP informează că astfel de întrevederi nu pot avea loc spontan, ci doar după ce se asigură anumite servicii precum securitate, pază, regim.

Vlad Filat a fost lipsit de imunitate parlamentară pe 15 octombrie, 2015, cu votul a 79 de depuataţi din totalul de 101. El este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă. Ex-premierul riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite