Avocat: Este culmea să spui că cetăţenia lui Traian Băsescu a fost retrasă din motive juridice

Avocat: Este culmea să spui că cetăţenia lui Traian Băsescu a fost retrasă din motive juridice

Traian Basescu FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Andrei Bivol, avocatul ex-preşedintelui României Traian Băsescu, afirmă că este culmea să spui că cetăţenia lui Traian Băsescu a fost retrasă din motive juridice. În opinia lui, acest lucru a fost făcut din considerente exclusiv politice. Declaraţia a fost făcută la emisiunea „Sfatul Ţării” de la 10TV, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este demonstrat faptul că cetăţenia a fost retrasă din motive exclusiv politice, iar încercarea aceasta de a da o notă juridică sau o motivaţie de încălcare a legii este absurdă”, a declarat Andrei Bivol. Avocatul spune că, dacă Traian Băsescu va decide acest lucru, vor merge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului cu acest dosar.
 
Vlad Bileţchi, preşedintele Asociaţiei unioniste Unirea-ODIP, spune că preşedintele Igor Dodon luptă împotriva lui Traian Băsescu şi foloseşte instituţia prezidenţială ca o bâtă. „Ne dăm foarte bine seama că este un caz politic, care, din păcate, cade pe umerii justiţiei şi este foarte complicat să judeci de drept ceea ce este, de fapt, politic”, spune unionistul. Potrivit lui, declaraţiile lui Igor Dodon făcute în public referitor la Traian Băsescu sunt o dovadă a faptului că se încearcă restrângerea anumitor drepturi politice a unei persoane care deja este cetăţean al Republicii Moldova.
 
Miercuri seara, Curtea Supremă de Justiţie a respins recursul avocaţilor fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, preşedinte de onoare a Partidului Unităţii Naţionale din Republica Moldova, privind anularea decretului preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, prin care Traian Băsescu a fost lipsit de cetăţenia moldovenească.
citeste totul despre: