Autorităţile afgane spun că se ocupă de salvarea moldovenilor capturaţi de talibani

Autorităţile
afgane spun că se ocupă de salvarea moldovenilor capturaţi de talibani

Un elicopter din Republica Moldova a fost capturat în Afganistan. FOTO AP

Autorităţile afgane au oferit asigurări Republicii Moldova că întreprind acţiunile necesare în vederea soluţionării cazului cetăţenilor moldoveni capturaţi în urma incidentului cu elicopterul unei companii private moldoveneşti în Afganistan.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceste promisiuni ale Afganistanului au fost făcute în cadrul unei întrevederi la Belgrad cu ministrul moldovean în exerciţiu al Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), Natalia Gherman. La Belgrad, ministrul a avut întrevederi cu mai mulţi oficiali străini cu care a discutat şi despre reglementarea transnistreană.

Potrivit unui comunicat al MAEIE, Natalia Gherman a avut un şir de întrevederi bilaterale cu miniştrii Afacerilor Externe ai Finlandei, României, Slovaciei şi Serbiei, ministrul pentru afaceri europene al Franţei, precum şi cu şeful delegaţiei Afganistanului, cu ocazia celei de-a 22-a reuniune a Consiliului Ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care se desfăşoară, în perioada 3-4 decembrie, la Belgrad, Serbia.

În cadrul discuţiilor cu şefii delegaţiilor a fost efectuat un schimb amplu de opinii privind dinamica interacţiunii cu statele menţionate în procesul de integrare europeană a ţării noastre.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările