Autorităţile moldovene au invitat oamenii de afaceri americani să participe la procesul de privatizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Natalia Gherman alături de reprezentanţii Statelor Unite ale Americii FOTO:mfa.md
Ministrul Natalia Gherman alături de reprezentanţii Statelor Unite ale Americii FOTO:mfa.md

Mai multe companii americane şi-au manifestat interesul de a participa la procesul de privatizare din domeniul farmaceutic, transporturi aeriene şi feroviare, tehnologii informationale şi agricultură, lansat recent de Guvern. Invitaţia a venit din partea ministrului moldovean de Externe, Natalia Gherman, aflată într-o vizită oficială în SUA săptămâna tecută.

În cadrul unei mese rotunde, reprezentanţii celor două ţări au discutat despre oportunităţile de afaceri în ţara noastră.

De asemenea, s-a discutat despre lansarea unui dialog institutionalizat cu SUA, care ar avea drept obiectiv semnarea unui Acord pentru comerţ şi investiţii (TIFA), ceea ce ar încuraja atragerea unor noi investiţii.   

Delegaţia moldovenească a avut o întrevedere la Departamentul Energiei al SUA, în timpul căreia s-au discutat priorităţile şi acţiunile autorităţilor din Republica Moldova pentru diversificarea surselor energetice, dar şi lansarea unui proiect pilot în domeniul eficienţei energetice industriale în ţara noastră.

Din program nu a lipsit nici evenimentul de prezentare a vinurilor moldoveneşti de către mai multe companii ce importă vinuri din Republica Moldova.

In cadrul vizitei oficiale la Washington, în perioada 18-20 septembrie 2013, ministrul de Externe, Natalia Gherman, a avut un şir de întrevederi cu mai mulţi reprezentanţi ai Departamentului de Stat al SUA şi ai Consiliului Naţional de Securitate pe lângă Casa Albă.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite