Aureliu Ciocoi: Moldova rămâne ancorată în procesul de modernizare europeană

Aureliu Ciocoi: Moldova rămâne ancorată în procesul de modernizare europeană

Prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Aurel Ciocoi, a declarat că prioritatea absolută a politicii externe a Republicii Moldova este conturată clar şi pragmatic: ea rămâne ferm ancorată în procesul de modernizare europeană, care este obiectivul principal al agendei interne şi externe a ţării, transmite IPN.

Aureliu Ciocoi a exprimat gratitudine pentru activitatea prodigioasă a diplomaţiei moldovene, a colegilor atât din cadrul aparatului central al MAEIE, cât şi din cadrul misiunilor diplomatice şi consulare ale ţării din străinătate.

„Munca migăloasă, temerară şi profesionistă, pe care o realizaţi pentru consolidarea profilului Republicii Moldova pe plan extern, este înalt apreciată atât de comunităţile de moldoveni peste hotare, cât şi de cetăţenii din ţara noastră”, a  menţionat prim-ministrul interimar.

„Diplomaţia Moldovei a demonstrat, în pofida provocărilor pandemiei, un grad înalt de mobilizare şi responsabilitate profesională, oferind asistenţă promptă zecilor de mii de conaţionali, care au fost afectaţi în întreaga lume, precum şi promovarea intereselor noastre naţionale, în special pe fundalul direcţionării asistenţei şi facilitării schimbului de informaţii cu partenerii noştri internaţionali, atât de vitale, în combaterea consecinţelor COVID-19 şi fortificarea sistemului naţional de sănătate”, a subliniat Aureliu Ciocoi.

Ziua profesională a diplomatului este marcată în Republica Moldova în fiecare an, la 17 ianuarie, începând cu 2015.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările