Aurel Ciocoi nu va demisiona din funcţia de ministru de Externe, aşa cum i-au cerut protestatarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe, Aurel Ciocoi, a anunţat că nu va demisiona din funcţie, chiar dacă sute de veterani ai războiului de pe Nistru i-au cerut acest lucru luni, 2 martie, în cadrul unui protest organizat în faţa Guvernului, după ce ministrul a declarat anterior că Rusia „a oprit vărsările de sânge” în războiul de pe Nistru din 1992.

Aurel Ciocoi a spus că va pleca din funcţie doar dacă Parlamentul va decide asta. El a mai adăugat că nu demisionează din proprie iniţiativă pentru că ar fi foarte mult de lucru la MAE.

Precizăm că fracţiunile PAS şi PPDA au anunţat că vor depune la Parlament o nouă moţiune simplă împotriva lui Aurel Ciocoi. Deputaţii din grupul parlamentar Pro-Moldova, condus de Andrian Candu, au menţionat că vor sprijini iniţiativa. Totuşi, voturile acestora nu sunt suficiente pentru a demite ministrul.

Câteva sute de veterani ai războiului de pe Nistru protestează luni, 2 martie, în faţa Guvernului de la Chişinău. Manifestanţii cer demisia Guvernului Chicu şi a preşedintelui Igor Dodon, în contextul în care astăzi se împlinesc 28 de ani de la declanşarea războiului de pe Nistru, iar veteranii nu sunt satisfăcuţi de situaţia la care i-a adus conducerea ţării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite