AUR trece Prutul. Formaţiunea lui George Simion va crea un partid „naţionalist” şi la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Simion, co-preşedinte AUR.
George Simion, co-preşedinte AUR.

Rezultatul surprinzător obţinut de Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) la parlamentarele din România, care a permis ca formaţiunea lui George Simion să ajungă în Legislativ, a motivat conducerea AUR să ia decizia de a trece Prutul şi a de fonda un partid similar, „naţionalist”, şi în Republica Moldova.

„În rezultatul acestor alegeri s-a demonstrat că aşa o forţă nouă în politicul romnesc, o forţă conservatoare, naţionalistă, care pune în valoare familia, care pune în valoare naţia, biserica şi libertatea este un lucru necesar atât politicului, cât şi cetăţeanului. Reieşind din aceste condiţii, noi astăzi declarăm că în Republica Moldova va apărea o nouă forţă politică, care va avea o strânsă interacţiune cu AUR, pentru a duce aceleaşi politici conservatoare, naţionale şi în această parte a ţării cât suntem aparte”, a declarat Boris Volosatîi, candidatul AUR în Camera Deputaţilor din Parlamentul României, director al Liceului „Gheorghe Asachi” din Chişinău.

Activistul civic Vlad Bileţchi a adăugat, în aceeaşi conferinţă de presă care s-a desfăşurat la Chişinău, că „AUR va avea reprezentare politică şi civică şi în Republica Moldova”.

„Vom reveni cu mai multe detalii pe parcurs. Aşteptăm să fie validate mandatele, să se intre în Parlament şi, ulterior, veţi vedea cu ce va continua AUR, în special pentru diaspora şi pentru R. Moldova, care este al doilea stat românesc”, a încheiat Bileţchi.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a fost surpriza alegerilor parlamentare din 2020, reuşind să treacă pragul electoral de 5%, ajungând astfel în Parlament, deşi la alegerile locale a obţinut sub 1%. Formaţiunea este condusă de George Simion, fost candidat independent la europarlamentarele din 2019, şi de fostul jurnalist Claudiu Târziu. Premierul propus de AUR e Călin Georgescu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite