AUR a protestat la sediul PSRM. Reacţia socialiştilor: „O acţiune agresivă şi ilegală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
AUR a protestat la sediul PSRM, scandând lozinci unioniste.
AUR a protestat la sediul PSRM, scandând lozinci unioniste.

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, condus de Igor Dodon, condamnă protestul organizat de AUR luni, 7 iunie, la sediul partidului. Potrivit socialiştilor, manifestaţia, la care au participat Vlad Bileţchi, Dorin Chirtoacă, Valeriu Munteanu şi alţi candidaţi pe lista AUR pentru alegerile din 11 iulie, a fost ilegală şi agresivă.

Partidul Socialiştilor susţine că manifestaţia a fost una „agresivă şi ilegală”, organizată de un „partid de dreapta care luptă pentru lichidarea Republicii Moldova prin alipirea la România, organizată în faţa sediului PSRM.” 

„Cunoscuţi pe larg ca foşti demnitari corupţi din guvernările Alianţelor pentru Integrare Europeană, ajunşi în sondaje sub un procent, aceştea încearcă să intre în atenţia opiniei publice prin acţiuni gălăgioase, dar fără esenţă. Un fel de tobe, care produc multă zarvă, însă fără altă utilitate”, se spune în comunicatul PSRM.

PSRM a comunicat că respectă dreptul la proteste pentru orice cetăţean al ţării, „dar chemăm forţele politice la acţiuni corecte şi conform legii, fără vandalizarea proprietăţii.” 

„Este al doilea caz în mai puţin de o săptămână când partidele de dreapta atacă sediile PSRM. Au fost şi alte tentative de a organiza provocări din partea formaţiunilor de dreapta, la adresa liderilor socialişti. În lipsa ideilor constructive pentru oameni, partidele de dreapta recurg la ce ştiu ei mai bine – agresivitate, violenţă şi provocări”, spun socialiştii.

PSRM a anunţat că a sesizat poliţia „în speranţa că vor fi luate toate măsurile necesare, în strictă conformitate cu legea.”

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite