AUR Moldova anunţă că va face coaliţie doar cu PAS şi Platforma DA, dacă va trece pragul electoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Bileţchi (26 de ani) lider AUR Moldova
Vlad Bileţchi (26 de ani) lider AUR Moldova

În cazul în care Alianţa pentru Unirea Românilor va ajunge în Parlamentul de la Chişinău, formaţiunea va face coaliţie cu Partidul Acţiune şi Solidaritate şi cu Platforma DA. Nu se va alia cu partidele conduse de Igor Dodon, Vladimir Voronin, Ilan Şor şi Renato Usatîi, a anunţat astăzi, 17 iunie, Vlad Bileţchi, liderul AUR de la Chişinău, în cadrul unei conferinţe de presă la IPN.

Potrivit lui Vlad Bileţchi, candidaţii pe lista AUR ar fi filaţi de poliţişti sub acoperire, iar informaţia acumulată ar ajunge la Pavel Voicu, ministru al afacerilor interne şi la liderul socialist, Igor Dodon. Aceste acţiuni fac parte dintr-un plan al partidelor pro-ruse, prin care se încearcă scoaterea AUR din cursa electorală, spune liderul formaţiunii. „Deşi am solicitat să fim primiţi în audienţă de Pavel Voicu, ministerul de interne s-a rezumat doar la un comunicat de presă. 99,9 la sută dintre poliţişti sunt oneşti, dar conducerea MAI îi presează să execute ordine ilegale”, a declarat Vlad Bileţchi.

Preşedintele AUR de la Chişinău a mai spus că intenţia unor politicieni de a elimina formaţiunea din cursa pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie a eşuat, Curtea Supremă de Justiţie declarând inadmisibilă solicitarea acestora.

AUR solicită partidelor pro-europene să semneze un angajament public, că nu vor face în viitorul legislativ alianţă cu Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor, Partidul „Şor”, Blocul „Renato Usatîi”. În lipsa acestui angajament, rămâne mult spaţiu de interpretare, a spus liderul AUR.

Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor a sugerat Partidului Acţiune şi Solidaritate să o elimine de pe lista sa de candidaţi pe Natalia Davidovici (nr.11 pe listă), care ar fi lucrat anterior în campanie electorală pentru Renato Usatîi şi a făcut declaraţii publice că România ar fi ocupat Republica Moldova.

Liberalul Dorin Chirtoacă, candidat pe listele AUR, a opinat că vremuri bune vor veni în Republica Moldova doar dacă se va face unirea cu România. Alianţa pentru Unirea Românilor îşi propune să facă unirea până în 2025, prin obţinea unei majorităţi parlamentare. Singura modalitate de integrare în NATO şi UE este cea prin unirea cu România. În România sunt 46 de judeţe, iar pe actualul teritoriu al Republicii Moldova ar fi şase judeţe. După unire, 1/6 din cheltuielile bugetului de stat al României va fi pentru Republica Moldova, 20 la sută din parlamentarii români vor fi din Republica Moldova, 1/6 din posturile de miniştri şi alte funcţii publice vor fi la fel pentru oameni din Republica Moldova, a estimat Sorin Chirtoacă. Odată ce Republica Moldova va fi în componenţa României, în Parlamentul României vor ajunge şi reprezentanţi ai minorităţilor naţionale, care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova, după modelul de succes din România privind maghiarii, a subliniat liderul PL.

După ce va fi parte a României, Republica Moldova va beneficia de fonduri europene  mai mari, în comparaţie cu cele alocate în momentul de faţă de către UE. Totodată, pensia minima va fi de 200 de euro, iar unele pensii vor fi şi de 1000 de  euro, aşa cum primesc în prezent unele persoane în etate din România. AUR este singurul partid care îşi asumă angajamentul de acordare a alocaţiilor pentru copii, până la împlinirea vârstei de 18 ani, în valoare de 60-100 de euro lunar. De la naştere şi până la împlinirea vârstei de 18 ani, un cetăţean român primeşte alocaţii în valoare totală de 12 mii de euro, a precizat Dorin Chirtoacă.

Igor Hâncu, candidat pe listele AUR a amintit că, potrivit unor sondaje, peste 40% dintre cetăţenii moldoveni se declară pentru unirea cu România. Este firesc ca unioniştii să fie prezenţi în Parlamentul de la Chişinău. Să votăm binele cel mare, nu răul cel mic, a îndemnat Igor Hâncu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite