Audierile parlamentare pe subiectul fraudei bancare vor avea loc pe 12 octombrie. Andrian Candu: „Feriţi-vă de propagandă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Andrian Candu via Facebook
FOTO Andrian Candu via Facebook

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunţat că audierile parlamentare pe subiectul fraudei bancare („furtul miliardului”) vor avea loc vineri, 12 octombrie, unde vor fi discutate „acţiunile întreprinse de către organele abilitate pentru recuperarea activelor fraudate din sistemul bancar”.

Andrian Candu a comunicat, într-o postare pe Facebook, că tot săptămâna aceasta Parlamentul va examina prevederea privind introducerea vectorului european în Constituţie. 

Speakerul a însemnat cetăţenii să privească şedinţele Parlamentului în regim LIVE pe site-ul oficial al Legislativului ca aceştia să se ferească de propagandă.

Amintim că, iniţial, audierile erau programate pentru ziua de 4 octombrie, însă procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, i-a comunicat preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, că reprezentanţii Procuraturii Generale nu vor veni la audierile parlamentarele privind desfăşurarea anchetei în cazul furtului din sistemul bancar. 

Harunjen a invocat mai multe motive, printre care că „Procuratura este independentă de puterile legislativă, executivă şi judecătorească”.

Şi şeful CNA, Bogdan Zumbreanu, s-a arătat indisponibil pentru audierile din 4 octombrie, pentru că va fi implicat în activităţile experţilor misiuniii Moneyval, în perioada 1 - 12 octombrie.

În acest sens, Biroul Permanent al Parlamentului a luat decizia de a amâna audierile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite