„Apăraţi poporul, nu uzurpatorul”. Protest la MAI şi Primărie, organizat de Mişcarea de Rezistenţă Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Apăraţi poporul, nu uzurpatorul” şi „Jos dictatura” au scandat membrii Mişcării de Rezistenţă Naţională ACUM în faţa Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în cadrul unui flashmob organizat la primele ore ale dimineţii. După acţiunea de la MAI, manifestanţii au mers şi la Primărie, unde au cerut anularea lucrărilor de demolare a cinematografului Gaudeamus şi demisia viceprimarilor Nistor Grozavu şi Ruslan Codreanu, transmite IPN.

Primarul ales al cărui mandat a fost invalidat, Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, a spus că manifestarea a fost organizată la MAI pentru a le spune reprezentanţilor forţelor de ordine că trebuie să fie alături de cetăţeni dar nu să apere în timpul protestelor proprietăţile liderului PDM, Vlad Phatohniuc şi sediul PDM. 

„Vom continua aceste activităţi pentru a transmite poliţiştilor noştri că e timpul să nu mai apere dictatorul, ci să apere poporul. Să nu mai apere un uzurpator care se vrea dictator”, a spus Andrei Năstase.

„Vă rugăm să fiţi pe fir, să ne citiţi, să ne auziţi pentru că o să facem anunţuri în următoarele zile despre activităţile noastre în continuare pentru că e important să luptăm până la capăt, să ne apărăm drepturile. Suntem încurajaţi să continuăm să ne cerem drepturile”, a declarat lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu.

Anatolie Postică, şeful Serviciului protecţie internă şi anticorupţie din cadrul MAI, a spus că poliţiştii sunt la datorie de fiecare dată atunci când sunt solicitaţi pentru a asigura ordinea publică. „Noi nu vom îngrădi niciodată dreptul cetăţeanului la protest, la expunerea opiniei. Însă, angajatul MAI este la datorie. El este obligat să asigure ordinea publică şi trebuie să o facă indiferent cine este la puterea politică”, a spus Anatolie Postică.

După acţiunea din faţa Ministerului Afacerilor Interne, manifestanţii s-au îndreptat către Primărie, unde au cerut demisia viceprimarilor Nistor Grozavu şi Ruslan Codreanu, deoarece ar promova în Chişinău interesele liderului PDM, Vlad Plahotniuc. După acţiunea de protest, la Primărie a fost înregistrată o cerere din partea a 70 de locuitori ai capitalei care au cerut sistarea lucrărilor de construcţie a blocului locativ în locul cinematografului Gaudeamus.

Mişcarea de Rezistenţă Naţională ACUM s-a creat ca reacţie la decizia de invalidare a alegerilor noi ale primarului de Chişinău şi are printre lideri fruntaşi din PAS, PDA, PLDM şi reprezentanţi activi ai societăţii civile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite