„Apăraţi poporul, nu uzurpatorul”, protest la BDS Fulger

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

„Apăraţi poporului, nu uzurpatorul”, „Nu păziţi hoţii”, „Haideţi cu noi, vă fură şi pe voi” au scandat astăzi, în cadrul unui protest, membrii Mişcării de Rezistenţă Naţională ACUM, în faţa Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială Fulger. Protestatarii au îndemnat poliţiştii să fie alături de cetăţeni, dar să nu-l apere pe liderul PDM, Vlad Phatohniuc, sediul PDM în cazul protestelor desfăşurate în preajma sediilor respective.

Proteste similare au fost organizate luni, 16 iulie, şi în faţa a 20 de inspectorate raionale de poliţie, transmite IPN.

Vicepreşedinta Platformei Demnitate şi Adevăr (PDA) Inga Grigoriu a transmis poliţiştilor că a venit timpul să facă uz de prevederile legale, să nu îndeplinească toate ordinile care contravin funcţiei şi să vină de partea cetăţenilor. 

„Am venit în mod paşnic să vă transmitem un mesaj, domnilor poliţişti fiţi cu poporul, apăraţi poporul nu uzurpatorul”, a spus Inga Grigoriu.

Vicepreşedinte PDA Chiril Moţpan a menţionat că ceea ce se întâmplă astăzi în Republica Moldova este o infracţiune la nivel de stat. 

„Este o dramă, o tragedie a cetăţenilor. Nu avem viitor, dacă lăsăm această grupare să rămână în continuare la guvernare. Vom fi în continuare uniţi, solidari pentru a da jos această guvernare criminală”, a declarat Chiril Moţpan.

Potrivit secretarului general al Partidului Acţiune şi Solidaritate, Igor Grosu, această stare de lucruri nu poate dura foarte mult: „Istoria a cunoscut dictatori mai fioroşi şi în toate cazurile dictatorii au terminat-o prost”.

Lunea trecută, 9 iulie, membrii Mişcării de Rezistenţă Naţională ACUM au pichetat, în cadrul unui flashmob, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi Primăria municipiului Chişinău.

Mişcarea de Rezistenţă Naţională ACUM s-a creat ca reacţie la decizia de invalidare a alegerilor noi ale primarului de Chişinău şi are printre lideri fruntaşi din PAS, PDA, PLDM şi reprezentanţi activi ai societăţii civile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite