Angela Merkel, către Maia Sandu: Germania va susţine în continuare eforturile de construire a unei societăţi democratice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Videoconferinţă între Maia Sandu şi Angela Merkel
Videoconferinţă între Maia Sandu şi Angela Merkel

Germania va susţine în continuare eforturile oamenilor de construire a unei societăţi democratice şi drepte. Declaraţii în acest sens au fost făcute de cancelarul german, Angela Merkel, care a declarat, în cadrul unei discuţii cu preşedintele Maia Sandu, că va urmări cu atenţie evoluţiile în Republica Moldova în acest sens, transmite IPN.

Potrivit preşedintei Maia Sandu, Germania este un partener important de dezvoltare pentru Republica Moldova şi Moldova îşi doreşte intensificarea dialogului politic, precum şi consolidarea relaţiilor economice.

Cei doi oficiali au discutat despre situaţia epidemiologică din Republica Moldova, dar şi despre experienţa Germaniei în oprirea răspândirii infecţiei şi în aplicarea măsurilor de susţinere a economiei în criză. De asemenea, potrivit Maiei Sandu, au făcut un schimb de opinii referitor la procesul de relansare a economiei în perioada post-COVID.

Într-un comunicat de presă al Preşedinţiei se menţionează că Maia Sandu a mulţumit pentru sprijinul constant al Angelei Merkel şi al Germaniei pentru cetăţenii moldoveni şi pentru valorile democratice din Republica Moldova. În special, şi-a exprimat recunoştinţa pentru ajutorul oferit pe parcursul anului 2020 în lupta cu pandemia şi pentru contribuţia la platforma COVAX, prin intermediul căreia Moldova beneficiază de vaccin gratuit.

Maia Sadu spune că în cadrul discuţiei s-a abordat şi subiectul crizei politice din Republica Moldova şi a accentuat că cetăţenii moldoveni îşi doresc reforme adevărate, stat de drept şi sancţionarea corupţilor – reforme care pot fi promovate doar de un Parlament care să reprezinte voinţa poporului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite