Angajaţii Primăriei Chişinău, îngrijoraţi de reţinerea lui Chirtoacă: Funcţionarea administraţiei oraşului e paralizată, iar achitarea salariilor este imposibilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Primăriei Chişinău, ai preturilor de sector şi subdiviziunilor municipale îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu reţinerea primarului capitalei Dorin Chirtoacă şi atenţionează asupra consecinţelor care apar ca urmare a aplicării arestui la domiciliu în privinţa acestuia.

Potrivit unei note informative a Primăriei Chişinău, citată de IPN, funcţionarea administraţiei municipiului Chişinău este paralizată, iar plasarea în arest la domiciliu a primarului Dorin Chirtoacă afectează prestarea serviciilor publice, drepturile salariaţilor din cadrul Primăriei, preturilor de sector, subdiviziunilor municipale, a instituţiilor de învăţământ preşcolar şi preuniversitar. Situaţia creată face imposibilă achitarea salariilor către mii de angajaţi, totodată limitându-i în dreptul de a beneficia de concediile de odihnă.

În notă se mai spune că aflarea în arest a primarului blochează reparaţia bd. Ştefan cel Mare, implementarea proiectului de termoizolare a clădirilor instituţiilor bugetare şi blocurilor de locuit, creează dificultăţi în organizarea şi desfăşurarea odihnei copiilor, face imposibilă efectuarea lucrărilor de reparaţie curentă şi întreţinere a infrastructurii drumurilor şi căilor de acces.

Potrivit notei informative, desemnarea unei noi persoane în fruntea executivului Capitalei este o procedură anevoioasă şi nereglementată suficient de bine de cadrul normativ în vigoare. Întru asigurarea funcţionalităţii administraţiei municipale, se solicită organelor de drept să anuleze măsura preventivă de arest la domiciliu aplicată lui Dorin Chirtoacă şi cercetarea acestuia în stare de liberate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite