Andrian Candu a votat-o pe Silvia Radu în primul tur, iar pe Andrei Năstase în turul II: Am ales răul mai mic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a afirmat că în turul întâi la alegerile locale din Chişinău a votat-o pe Silvia Radu, iar în turul II de scrutin, şeful Legislativului a votat în favoarea lui Andrei Năstase, pentru că a ales „răul mai mic”.

Speakerul a menţionat că l-a votat pe Andrei Năstase nu pentru că i-ar fi tare simpatic liderul PPDA, dar pe motiv că aşa a fost contextul geopolitic şi că nu a avut o altă alegere, specificând că a făcut-o „cu regret” şi „cu reţinere”.

Tot în acest context, Andrian Candu a precizat că are „foarte multe semne de întrebare faţă de integritatea lui Andrei Năstase”. 

Candu nu a vrut să ofere multe detalii în privinţa integrităţii lui Năstase, dar a subliniat că preşedintele PPDA l-ar fi vizitat acasă, la Moscova, pe Renato Usatîii, iar acolo aceştia ar fi avut un dialog cu o persoană „cu epoleţi”.

În cazul votului acordat pentru Silvia Radu, preşedintele Parlamentului şi-a motivat decizia prin faptul că o cunoaşte pe ea personal, pe când ambii erau reprezentanţii unor companii private, dânsul având păreri bune despre activitatea Silviei Radu.

Declaraţiile lui Andrian Candu au fost făcute marţi, 12 iunie, în cadrul emisiuni „Important” de la TVC21.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite