Andrian Candu: Vom merge pe cele mai dureroase reforme. În acest an vrem să realizăm ceea ce nu s-a putut în 20 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania electorală încă nu a început, dar preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, deja afirmă că guvernarea este decisă să realizeze în acest an ceea ce nu s-a realizat în 20 de ani. De asemenea, speakerul promite că în 2018 vor fi efectuate mai multe reforme dureroase.

„În general, vrem să creăm în acest an poate tot ce nu s-a mai realizat în 20 de ani. Vedeţi că noi în Moldova nu avem o sală polivalentă modernă? Noi nu putem tinerilor să le oferim de la spectacole sportive până la spectacole adevărate”, a declarat Andrian Candu la emisiunea „Bună seara” de la TRM.

Tot în această ordine de ei, şeful Legislativului a precizat că „astăzi trebuie să facem şi să producem ce alţii fac într-o lună sau într-un an, fiindcă noi am pierdut foarte mult timp în crize politice şi economice”.

El a enumerat câteva reforme pe care Guvernul inenţionează să le damareze în acest an, printre care cea legată de infrastructura drumurilor.

„Şi Guvernul şi Parlamentul a lucrat la aceea ca să fie peste 1 miliard de lei în bugetul Republicii Moldova prevăzut pentru drumuri. Contează mult cum noi asimilăm şi cum reuşim noi să deblocăm absolut tot ca din ţară să fie efectiv un şantier”, a subliniat Candu.

Potrivit lui, la capitolul infrastructurii energetice, gazoductul Ungheni - Chişinău trebuie să fie dat în exploatare până la sfârşitul lunii decembrie.

Cât priveşte sectorul financiar-bancar, Candu susţine că acesta rămâne o prioritate.

„Mai avem vreo două bănci care urmează să fie dezvoltate fiind preluate de investitori străini”, a spus speakerul. 

Andrian Candu a menţionat că, dacă guvernarea ar fi fost una egoistă şi s-ar gândi doar la reforme ce ar aduce avantaje politice, „atunci ar trebui să luăm o poziţie prudentă şi să nu facem unele schimbări care sunt dureroase”. 

În continuare, preşedintele Parlamentului a subliniat despre reforma pensiilor ca fiind una dureroasă, însă, deşi democraţii afirmau anterior că schimbarea sistemului electoral este mult dorită de către cetăţeni, speakerul a pus-o tot în categoria reformelor dureroase.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite