Andrian Candu: Trebuie să-i respectăm pe cei care cred că binele ţării e Unirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pdm.md
FOTO pdm.md

În timp ce Igor Dodon îi numeşte trădători de ţară şi vede un pericol în cetăţenii care îşi doresc unirea cu România, speakerul Andrian Candu consideră că opinia unioniştilor trebuie respectată, iar statul nu ar trebui să intervină cu măsuri de constrângere.

„Trebuie să respectăm opinia celor care consideră că poate binele ţării presupune unire. Ei cred în asta, este ceea ce cred şi trebuie să-i respectăm”, a afirmat Andrian Candu pentru Libertatea.

Preşedintele Parlamentului a precizat că „trebuie să respectăm şi opinia celorlalţi care consideră că Republica Moldova poate să existe ca stat independent”.

„Potrivit sondajelor, sunt în majoritate. În acelaşi timp, opinia celor care au fost în Piaţă, duminică, trebuie respectată, nu trebuie să existe nicio măsure a statului de intervenţie”, a spus şeful Legislativului.

Candu a explicat că există şi alte modalităţi de apropiere a celor două maluri ale Prutului, decât cele declarative şi simbolice.

„Sunt foarte multe proiecte ce sunt lansate de Guvernul României în Republica Moldova care poate să ne aducă mai aproape. În general, Românie este mult mai prezentă, ana de an, zi de zi, prin proiecte care aduc beneficii cetăţenilor Republicii Moldova”, a spus speakerul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite