Andrian Candu: Este ridicol ca Maia Sandu să solicite retragerea sistemului mixt în situaţia în care ea vine din PLDM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Legislativului, Andrian Candu, susţine că este cinică şi ridicolă solicitarea opoziţiei extraparlamentare de la Chişinău de a cere retragerea legii privind trecerea la sistemul electoral mixt, în condiţiile în care tot Maia Sandu şi Andrei Năstase ar fi pledat anterior pentru această reformă.

„Este foarte ridicol ca persoane, lideri ai acestei opoziţii, cum e Maia Sandu, să solicite retragerea sistemului mixt în situaţia în care ea vine din PLDM, care a susţinut schimbarea sistemului electoral în sistemul mixt. Ea a fost aleasă în calitate de deputat pe listele PLDM, când PLDM a venit în Parlament promovând schimbarea sistemului electoral”, a declarat Andrian Candu marţi, 19 septembrie, în cadrul unui brifieng de presă.

De asemenea, speakerul s-a referit şi la mesajul liderului PPDA, Andrei Năstase, care a fost şi el parte a protestului de duminică, organizat faţă de schimbarea sistemului electoral din Moldova.

„Acum un an protestau, manifestau şi solicitau împreună cu Platforma DA schimbarea sistemului electoral în unul mixt, iar acum după ce guvernarea a schimbat sistmeul electoral vin cu solicitarea de a renunţa la schimbarea sistemului. Nu se întâmplă altceva decât pur şi simplu se aduce o confuzie mare în mintea cetăţenilor Republicii Moldova. Moldovenii nu mai înţeleg ce vrea opoziţia şi de ce se comportă în felul următor”, a subliniat Candu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite