Andrian Candu propune mecanisme de consolidare a opoziţiei după protestul de duminică: Dacă ei nu se pot organiza, să-i ajutăm noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Speakerul Andrian Candu a venit cu mai multe propuneri marţi, 19 septembrie, în cadrul unui brifieng de presă, menite să contribuie la consolidarea opoziţiei extraparlamentare de dreapta. Preşedintele Parlamentului a rămas dezamăgit de modul în care a fost organizat protestul de duminică, 17 septembrie, subliniind că PAS şi PPDA au mesaje confuze şi că ar fi compromis nu doar ideea protestului, dar şi a opoziţiei.

„Am discutat în cadrul partidului posibilităţile de a oferi opoziţiei, în efortul nostru de a-i ajuta să se consolideze, să-i oferim opoziţiei unele mecanisme de acces în unele platforme instituţionale sau în unele organe de lucru, în aşa fel încât să fie mai bine informaţi, să-şi poată să-şi formuleze mai bine propunerile, să aibă acces la actul guvernării, în sens de cunoştinţe, şi să înţeleagă mai bine care sunt procesele”, a subliniat Andrian Candu.

Democratul a precizat că, „dacă ei nu se pot organiza, să le dăm noi o mână de ajutor să se organizeze, deoarece într-o societate în transformare cum este cea din Republica Moldova, noi chiar avem nevoie de o opoziţie sănătoasă, consolidată şi nu de lideri care vorbesc una, fac alta”. 

Potrivit şefului Legislativului, opoziţia extraparlamentară a „compromis ideea protestului, acum compromit şi ideea opoziţiei”. 

„Noi chiar săptămâna viitoare vom veni cu unele propuneri, inclusiv vom cere poate ajutorul partenerilor noştri de dezvoltare şi vom veni cu unele propuneri ca să oferim opoziţiei unele mecanisme de cooperare, dar mai mult, unele mecanisme de acces la informaţii şi acces la unele lucrări a Parlamenlui, ori a Guvernului, ori a altor instituţii, inclusiv acces la informaţii cu caracter de secret de stat, dacă va fi nevoie”, a conchis Candu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite