Andrian Candu: Moldova insistă ca trupele armate ruse să fie evacuate din Transnistria VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Andrian Candu via Facebook
FOTO Andrian Candu via Facebook

Preşedintele Legislativului de la Chişinău, Andrian Candu, respinge acuzaţiile Moscovei, formulate într-o  declaraţie a Dumei de Stat a Rusiei, unde este menţionat că Republica Moldova ar încerca să creeze o blocadă în jurul Transnistriei. Tot în contextul documentului oficialilor ruşi, speakerul a subliniat că Kremlinul trebuie să-şi retragă trupele din stânga Nistrului.

„Republica Moldova şi autorităţile moldoveneşti întotdeauna au pledat pentru ca trupele Federaţiei Ruse să fie evacuate împreună cu acel depozit de muniţii din Transnitria”, a declarat Andrian Candu pentru realitatea.md.

Deputatul democrat a precizat că Chişinăul continue să promoveze politica sa „şi pe noi nu ne interesează ce face un parlament sau ce face altul, este politica internă a ţării şi vom acţiona ca atare”.

„Ceea ce ţine de intimidare, blocare sunt doar nişte declaraţii bazate pe fapte şi pe minciuni că noi am fi blocat într-un fel sau altul Transnistria sau îi intimidăm pe cei de acolo. Întotdeauna noi suntem cei care am căutat comunicare, relaţii constructive am căutat întotdeauna un dialog, dar de fiecare dată la încercările noastre din partea ceea am avut doar blocaje, refuzuri”, a mai adăugat Andrian Candu.

Duma de Stat de la Moscova a adoptat în unanimitate vineri, 7 iulie, cu votul a 386 de deputaţi prezenţi la şedinţa în plen, o declaraţie cu privire la „tendinţele negative ale evoluţiei situaţiei din Transnistria în legătură cu acţiunile Guvernului Republicii Moldova şi ale autorităţilor Ucrainei”. MAE de la Chişinău a calificat documentul drept „un dictat în raporturile cu un stat suveran cum este Republica Moldova”.

În acelaşi timp, Igor Dodon s-a abţinut să critice Kremlinul, precizând că Rusia mereu a pledat pentru integritarea teritorială a Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite