Andrian Candu, despre decretul lui Şevciuk de aderare la Rusia: Este un mesaj pur electoral, nu a fost crezut nici la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Speaker-ul Parlamentului, Adrian Candu, a comentat vineri, 23 septembrie, atât exerciţiile militare ruse din regiunea transnistreană, cât şi decretul liderului de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk, privind armonizarea legislaţiei din stânga Nistrului cu cea a Rusiei, iar ulterior aderarea la Federaţia Rusă.

„Este imposibil să faci lucrul ăsta. Credeţi-mă că domnul Şevciuk nu a fost crezut nici la Chişinău, nici la Berlin şi nici la Moscova. Pe unii de la Moscova chiar i-a enervat cu astfel de declaraţii făcute în context electoral şi doar făcute cu ideea că poate să câştige capital politic”, menţionează Candu.

Preşedintele Parlamentului subliniază că Transnistria este recunoscută ca parte a Republicii Moldova de toate statele garante, inclusiv Federaţia Rusă.

El susţine că exerciţiile militare efectuate de trupele ruse şi transnistrene pe râul Nistru reprezintă o încălcare. În acest sens a fost atenţionat OSCE.

„Vine o misiune începând de luni la Chişinău. Acest subiect va fi discutat suplimentar cu cei de la preşedinţia OSCE”, a adăugat politicianul.

Andrian Candu a făcut aceste afirmaţii vineri, 23 septembrie, în cadrul emisiunii „Fabrika”, de la PublikaTV.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite