Andrian Candu, critici la adresa lui Cristian Preda: Acest individ îşi urmăreşte propriile interese

Andrian Candu, critici la adresa lui Cristian Preda: Acest individ îşi urmăreşte propriile interese

FOTO colaj

Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, l-a criticat pe eurodeputatul român Cristian Preda pentru tentativa acestuia de a introduce în plenul Parlamentului European o rezoluţie ce urma să blocheze finanţarea Republicii Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Vreau să remarc faptul că acest individ îşi urmăreşte propriile interese sau interesele unor partide şi pune mai presus aceste interese decât interesele Republicii Moldova, a cetăţenilor săi sau chiar interesele UE în relaţiile cu R. Moldova”, a declarat Andrian Candu joi, 19 aprilie, într-un briefing de presă.

Şeful Legislativului a adăugat că ar vrea să se adreseze „acestui individ cu numele Cristian Preda” pentru a-i spune „să înceteze”.
 
„În România a existat permanent o susţinere a R. Moldova, indiferent de culoare politică şi de perioadă”, a subliniat Candu.       
 
Proiectul unei rezoluţii critice la adresa Republicii Moldova, iniţiată de eurodeputatul din grupul Popularilor Europeni (PPE) Cristian Preda, a fost respins luni, 16 aprilie, de Parlamentul European. Documentul depus în octombrie 2017 prevedea blocarea asistenţei macrofinanciare pentru Moldova, dacă nu se luau în consideraţie recomandările Comisiei de la Veneţia de către autorităţile de la Chişinău. Proiectul rezoluţiei a fost respins cu 170 de voturi. În favoarea propunerii europarlamentarului Cristian Preda au votat 94 de europarlamentari, iar 11 s-au abţinut, transmite Europa Liberă citată de Adevărul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările