Andrian Candu: Ameninţările la adresa securităţii naţionale nu vin din partea României, dar din partea Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Legislativului, Andrian Candu, afirmă că procesul de oferire a cetăţeniei române pentru moldoveni nu reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale a Republicii Molova. Speakerul a menţionat că ameninţările vin din partea Rusiei, dar nu din partea României.

Întrebat câte cetăţenii româneşti au fost oferite moldovenilor, Andrian Candu a spus că nu se cunoaşte o cifră exactă, dar „toţi spun că jumătate de milion sau 700 de mii”.

„Mulţi dintre ei se consideră români sau cu origine română. Asta e ceva normal, e istorie. Dar sunt şi dintre cei care au obţinut paşaport român pentru a lucra sau a călători în UE”, a subliniat preşedintele Parlamentului într-un interviu pentru presa ucraineană.

El a precizat că ameninţările la adresa securităţii naţionale nu pot veni din partea României sau a UE, ci doar din partea Rusiei.

„Noi îndreptăm spre integrarea europeană, iar asta însemna procese integraţioniste - sistem bancar, educaţie, relaţii sociale, transport etc. Într-un fel asta şi este unire, chiar şi cu România, doar că prin UE”, e de părere Candu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite