Andrian Candu, acuzat de un om de afaceri că i-a fabricat un dosar penal. Democratul neagă învinuirile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Valentin Eşanu, care de doi ani se află în arest preventiv în Penitenciarul nr.13 din Chişinău, într-un dosar penal deschis pentru evaziune fiscală, susţine că este nevinovat, iar în spatele cauzei penale respective ar sta vicepreşedintele PDM Andrian Candu.

Potrivit Newsmaker, cu referire la o scrisoare a omului de afacere transmisă la adresa redacţiei, Valentin Eşanu afirmă că Andrian Candu a pus la cale deschiderea unui dosar penal pentru a-l deposeda de afacere.

La rândul său, Andrian Candu a declarat că nu-l cunoaşte pe Valentin Eşanu şi că niciodată nu a discutat cu procurorii asemenea subiecte.

Totuşi, Valentin Eşanu a menţionat că sunt mai mulţi martori care ar putea confirma că cei doi s-au întâlnit în 2014, atunci când reprezentanţii companiei lui Valentin Eşanu, specializată în colectare de fier vechi, protestau în faţa Parlamentului faţă de monopulul la exporturi de metale feroase şi neferoase instituit de SA „Metalferos”, care ar fi controlată de liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

La acele proteste, Eşanu afirma că afacerea sa este la un pas de faliment, din cauză că nu poate vinde tonele de fier vechi adunate în depozite. Tot atunci, omul de afaceri mărturisea că se confruntă cu multiple controale din partea autorităţilor şi că pe numele său a fost deschis un dosar penal.

Eşanu afirmă că Andrian Candu ar fi dat ordin ca el să fie arestat, pentru că prin acele proteste, dar şi prin mai multe conferinţe organizate, unde ar fi deconspirat activitatea ilegală a „Metalferos”, prin care compania ar câştiga anual circa 900 de milioane de lei, dânsul ar fi afectat imaginea PDM.

Eşanu insistă că Andrian Candu i-ar fi preluat afacerea şi subliniază că, odată ce a fost arestat, i s-a propus să cedeze gratis afacerea, care ar costa 35 milioane de lei. Iar în schimb, lui Eşanu i s-a promis că nu-i vor fi confiscate alte bunuri, precum magazinele, oficiile etc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite