Andrei Popov: Eugen Sturza nu va deveni ministru al Apărării. Asistăm la un nou spectacol regizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Institutului pentru Iniţative Strategice, Andrei Popov, consideră că Eugen Sturza nu va ajunge în funcţia de ministru al Apărării, aşa precum anunţa Vlad Plahotniuc. În opinia expertului politic, „Sturza este folosit drept carne de tun, pion de sacrificiu doar pentru a crea aparenţele de luptă aprigă acolo unde, în realitate, asistăm la un nou meci aranjat”.

„Nu am nicio informaţie din interior, dar sunt aproape sigur că atât Vlad Plahotniuc cât şi Igor Dodon ştiu bine că Eugen Sturza nu va deveni viitor ministru al Apărării”, a declarat Andrei Popov pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, „asistăm la un nou spectacol regizat după calapodul cu uninominalul, care era din start propus de Vlad Plahotniuc nu pentru a fi aprobat, dar ca o diversiune tactică pentru a-i oferi posibilitatea preşedintelui Dodon să demonstreze propriului electorat ca el „opune rezistenţă”, după care să facă ceea ce trebuie şi voteze varianta dorită de la bun început de democraţi - sistemul mixt”.

Andrei Popov oferă şi un pronostic în problema desemnării noului ministru al Apărării. Conform lui, preşedintele Dodon, după cum a promis, nu va accepta candidatura lui Eugen Sturza, iar democraţii îl vor propune pentru a doua oară: „Preşedintele Dodon se va bate „ca un leu” şi îl va bloca şi a doua oară, după care va interveni Curtea Constituţională”. 

„După care din nou rezistenţa şi nesupunerea Preşedintelui. Săptămâni în şir - suspans, tensiune, intrigă în societate. Mult mult fum, multe multe ştiri la ambele trusturi media, multe acuzaţii reciproce şi ultimatumuri. Şi când deja va părea că iată izbucneşte un război veritabil dintre cele două tabere, brusc - opa - părţile vor face câte un pas înapoi, şi evident, în numele interesului naţional şi... Democraţii vor fi propune o candidatură „de compromis” (cea care deja se pregăteşte în taină să depună jurământ şi ceea care le convine), iar preşedintele va anunţa o nouă „victorie”... şi o va accepta-o în aceeaşi zi, probabil pe la sfârşit de octombrie”, a opinat Popov.

Vicepreşedintele Partidului Popular European din Moldova, Eugen Sturza, este candidatul majorităţii parlamentare la funcţia de ministru al Apărării. Anunţul a fost făcut marţi, 12 septembrie, de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Igor Dodon afirmă că nu va susţine candidatura majorităţii parlamentare la funcţia de ministru al Apărării. Potrivit lui, Eugen Sturza este o persoană incompetentă şi are un trecut dubios în Guvernul condus de către Vlad Filat şi Guvernul Leancă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite