Andrei Popov: Deciziile PAS şi PPDA au zădărnicit scenariul socialiştilor şi democraţilor de a avea o colaborare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Andrei Popov via Facebook
FOTO Andrei Popov via Facebook

Directorul Institutului pentru Iniţiative Strategice, Andrei Popov, consideră că deciziile Partidului Acţiune şi Solidaritate şi Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr de a susţine un preşedinte al Parlamentului înaintat de Partidul Socialiştilor au zădărnicit scenariul socialiştilor şi democraţilor de a avea o colaborare în Parlament, transmite IPN.

Andrei Popov a subliniat că aceste decizii sunt atât inteligente şi perspicace, cât şi mature din punct de vedere al jocului politic.

În opinia lui, dacă socialiştii şi democraţii s-ar fi preocupat de perspectiva alegerilor anticipate, nici liderul PDM nu ar fi spus în public că formaţiunea este gata să voteze un preşedinte al Parlamentului înaintat de PSRM, nici socialiştii nu ar fi declarat că vor să vadă ce propun democraţii. În opinia lui, acestea sunt indicii ale faptului că PDM şi PSRM vor avea o colaborare în Parlament.

„Socialiştii ar fi anunţat că negocierile cu blocul ACUM au eşuat. Împreună cu holdingul media al PDM şi holdingul PSRM ar fi aruncat toată vina pe ambiţiile, rigiditatea, incompetenţa şi lipsa de responsabilitate politică a ACUM, sunt ahtiaţi de funcţii, vor speaker, vor premier şi în aceste condiţii nu s-a ajuns la compromis. Consiliul republican al socialiştilor, cred eu, ar fi decis că în aceste circumstanţe trebuie să salvăm ţara de anticipate şi să vedem ce ne propun democraţii”, a afirmat Andrei Popov la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Blocul politic ACUM, format din forţele proeuropene de opoziţie, PAS (Maia Sandu) şi PPDA (Andrei Năstase), a decis că o va sprijina pe socialista Zinaida Greceanîi la funcţia de preşedinte al Parlamentului, dacă PSRM va semna un angajament public în care îşi asumă îndeplinirea unui şir de condiţii.


 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite