Andrei Năstase, nemulţumit de felul cum PAS gestionează criza energetică din R. Moldova: Nu excludem protestele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Năstase FOTO IPN
Andrei Năstase FOTO IPN

Preşedintele fondator al Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, a venit cu un nou val de critici la adresa guvernării PAS. Liderul formaţiunii s-a arătat nemulţumit de felul cum puterea gestionează criza energetică din Republica Moldova, dar şi criza socială generată de majorarea preţului de achiziţie a gazului, notează IPN.

Andrei Năstase recomandă autorităţilor să examineze posibilitatea unui control riguros al preţurilor, în special, a celor de primă necesitate, după exemplul mai multor state din regiune. Năstase spune că formaţiunea va fi una critică la adresa guvernării, dar în acelaşi timp va oferi soluţii pe timp de criză.

Andrei Năstase s-a arătat nemulţumit de felul în care PAS, formaţiune ce a obţinut un credit enorm de încredere din partea cetăţenilor, gestionează crizele energetică, sanitară, economică şi socială cu care se confruntă Republica Moldova. Andrei Năstase spune că formaţiunea sa este un opozant al puterii care vine şi cu soluţii, nu doar cu critici.

„Am ales să fim o opoziţie constructivă, una cât se poate de tăioasă. Dar vedem în ultima perioadă tot felul de formatori de opinie care încearcă să pună Platforma DA în aceeaşi oală cu PSRM, PCRM, Partidul Şor, formaţiuni care doar critică, pentru că acesta este rolul opoziţiei. Noi vom fi în opoziţie, atât timp cât cetăţeanul ne-a trimis în opoziţie, dar vom fi o opoziţie cât se poate de raţională, responsabilă, înţelegem foarte bine şi contextul regional în care ne aflăm. E adevărat, din arsenalul nostru nu vor lipsi protestele”, a spus Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „Prime Time” de la PrimeTV.

Năstase spune că formaţiunea sa are experienţa protestelor antiguvernamentale şi dă de înţeles că în condiţiile în care lucrurile în ţară nu se vor îmbunătăţi, oamenii şi-ar putea căuta dreptatea, din nou, în stradă.

„Anterior, nevoia i-a scos pe oameni în stradă, vă amintiţi câtă corupţie era în 2015-2016? Acum poate că avem mai puţină hoţie, să vedem, dacă nu se vorbeşte despre ea la televizor nu înseamnă că n-o avem. Avem mai puţină corupţie? Mă îndoiesc. Tot acolo este. Guvernarea să se gândească la oameni. Să le rezolve problema veniturilor, problema preţurilor, să facă astfel încât oamenii să-şi poată plăti facturile. Platforma DA este partidul care orice protest ar fi organizat, a fost un protest de pe urma căruia au avut de câştigat oamenii şi n-au avut un caracter distructiv, aşa cum s-a întâmplat la 7 aprilie ”, a mai spus Andrei Năstase.

Anterior, Platforma DA a anunţat crearea unui Consiliu consultativ care să ofere expertiză temeinică actualei guvernări. Reprezentanţii formaţiunii spun că au început deja discuţiile cu experţi din ţară şi din străinătate pe domeniul energetic şi pe cel al agriculturii pentru a oferi puterii soluţii la problemele cu care se confruntă Republica Moldova.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite