Andrei Năstase solicită să fie deschis un dosar penal pe numele lui Igor Dodon pentru îmbogăţire ilicită: Uitaţi-vă în ce castel locuieşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, s-a adresat cu un mesaj public către Procuratura Genrală marţi, 14 august, cu solicitarea ca pe numele preşedintelui ţării să fie deschis un dosar penal pentru îmbogăţire ilicită.

„Toată viaţa sa Dodon a fost un funcţionar de stat. Dar uitaţi-vă în ce castel locuieşte, cum aruncă cu bani în stânga şi în dreapta. Cum poţi să trăieşti astfel cu un salariu de funcţionar public? Iată de ce solicit ca Procuratura Generală să iniţieze neîntârziat dosar penal pe numele preşedintelui în baza art.330/2 Îmbogăţire ilicită”, a menţionat Andrei Năstase într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele PDA a întrebar cetăţenii „ce ar trebui să se mai întâmple ca Dvs să vă convingeţi că Dodon este vasalul lui Plahotniuc?”

„Chiar e nevoie să facem rost de înregistrarea momentului când Igor Nicolaevici ia bani pentru votul dat lui Timofti sau pentru organizarea protestelor?! Întreaga carieră politică a preşedintelui actual este construită pe minciună şi trădare. El l-a trădat pe Voronin după ce a primit carnetul de membru al PCRM din mâna acestuia. A declarat că Uniunea vamală nu are nicio perspectivă, iar după un timp a afirmat că Moldova nu poate supravieţui în afara ei”, a afirmat Năstase.

În opinia sa, „Dodon l-a ajutat mereu pe Plahotniuc să-şi rezolve problemele de strategie”.

„Inamovibilitatea Procurorului General, numirea în funcţie la Moldova – Gaz a lui Vasile Botnari, confirmarea tuturor judecătorilor şi a ambasadorilor, schimbarea sistemului de vot, aprobarea schemei frauduloase de construcţie a Arenei Sportive, care va prejudicia statul cu circa un miliard de lei. Nicio adresare televizată către populaţie pe marginea situaţiei dezastruoase din ţară. Nicio alocuţiune în Parlament. Niciun protest organizat împotriva regimului”, a spus liderul PDA.

Năstase susţine că, în programul său electoral, „Igor Dodon jura că va găsi şi va întoarce în ţară miliardul furat şi nu va admite ca cetăţenii să restiuie aceşti bani din buzunarul lor”. 

„Dar de facto el nu a ripostat în niciun fel, nu a încercat măcar să iniţieze un referendum legislativ de abolire a legii care prevede restituirea în volum dublu a banilor furaţi de către contribuabili”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite