Andrei Năstase: Scrisoarea pe care ne-a adresat-o Plahotniuc mie şi Maiei Sandu era destinată Moscovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Liderul PPDA, Andrei Năstase, susţine că scrisoarea, prin care preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, l-a invitat la negocieri privind formarea unei coaliţii de guvernare, ar fi fost scrisă în forma în care i-ar plăcea conducerii de la Moscova, pe motiv că se vorbea despre formarea unei alianţe intitulată „pro-Moldova”.

„Scrisoarea pe care ne-a adresat-o nouă, mie şi Maiei Sandu, era de fapt destinată Moscovei. Pentru că în acea scrisoare Plahotniuc scria exact ceea ce credea el că va prinde bine la Moscova. Şi aici este o intrebare foarte importantă la care ar trebui să găsim răspuns: a prind bine la Moscova „pro-Moldova” sau nu a prins bine”, a declarat Andrei Năstase la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Năstase a dat de înţeles că nu este exclus că Moscova l-ar prefera deja pe Plahotniuc, în locul lui Dodon în fruntea ţării, subliniind că nu este clar dacă „se mai pune miza pe Dodon sau s-a trecut direct la Plahotniuc”.

Vicepreşedintele PDM Vladimir Cebotari a anunţat vineri, 1 martie, că democraţii nu-şi doresc alegeri anticipate şi că vor pleda pentru formarea unei coaliţii de guvernare.

În acest sens, Vladimir Cebotari a subliniat că a transmis o invitaţie la negocieri celor două componente ale Blocului ACUM - PAS şi PPDA, însă la care nu a primit un răspuns.

Amintim că, după alegerile din 24 februarie, PSRM a obţinut 35 de mandate în Parlament, PDM - 30, ACUM - 26, Partidul Şor - 7, independenţi - 3.

PSRM a anunţat că nu va face alianţă cu niciun partid din actualul Parlament. Aceeaşi poziţie a exprimat-o şi Blocul ACUM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite