Andrei Năstase: Proiectele de legi propuse de Blocul ACUM vor fi discutate în Parlament, nu la sediul vreunui partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

După ce blocul ACUM a refuzat invitaţia Socialiştilor la dialog în vederea formării unei majorităţi parlamentare, copreşedintele blocului Andrei Năstase spune că proiectele de legi propuse de ACUM vor fi discutate în Parlament, dar nu pe la sediul vreunui partid. Potrivit lui, toate aceste iniţiative au fost făcute publice înainte de propunerile formaţiunilor de a forma coaliţii şi sunt destinate tuturor deputaţilor nou-aleşi, transmite IPN.

În opinia lui Andrei Năstase, blocul ACUM este singura entitate politică ce a venit, pentru prima oară în ce 27 de ani de independenţă, cu o altă abordare – a venit să spună ce este de făcut şi pentru cine.

„Nu am ieşit în faţă să spunem că vrem să facem alianţă cu unii sau cu alţii. Am venit cu un set de lucruri care sunt necesare pentru această perioadă. Adresantul nostru este fiecare dintre deputaţi. Noi lor ne-am adresat pentru că vrem sau nu vrem, Curtea Constituţională, controlată de Plahotniuc, a decis să valideze mandatele tuturor”, a declarat Andrei Năstase la emisiunea „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV.

„Noi vom discuta. Dar vom discuta cu deputaţii, noi nu mai discutăm aşa cum se întâmpla înainte cu liderii de partid şi vreo doi din jurul lor şi veneau acolo şi începeau să facă negocieri. Noi ce avem de negociat? Principiile, valorile, destinul unei ţări se negociază?”, se întreabă Andrei Năstase.

Copreşedintele blocului ACUM spune că atitudinea socialiştilor a trădat lipsa de sinceritate în demersul lor public. „Eu nu pot să fac nimic la momentul de faţă decât să insist pe agenda cu care am mers la alegători şi pe ceea ce am făcut de-a lungul timpului”, spune politicianul.

Luni, 11 martie, secretarul pentru ideologie al PSRM, Ion Ceban, în cadrul unui briefing de presă, a invitat liderii Blocului Electoral ACUM DA PAS la „discuţii în vederea instituirii unei colaborări politice parlamentare”. A doua zi, marţi, liderii blocului au respins invitaţia, motivând că înainte de alegeri, toţi candidaţii blocului la funcţia de deputat au semnat un angajament public că nu vor face alianţe cu partidele oligarhice şi anti-europene.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite