Andrei Năstase, primarul general al Chişinăului. Curtea de Apel a validat mandatul primarului ales în iunie 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Nastase

Colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ al Curţii de Apel Chişinău a casat hotărârea Judecătoriei Chişinău din 19 iulie 2018, prin care mandatul primarului ales, Andrei Năstase, a fost invalidat. Marţi, 8 octombrie, Curtea de Apel a pronunţat o nouă hotărâre prin care confirmă rezultatele alegerilor locale noi ale primarului general al municipiului Chişinău din 20 mai (turul I) şi 3 iunie 2018 (turul II), transmite IPN.

Hotărârea este pronunţată de către judecătorii Vladislav Clima, preşedinte de şedinţă, şi Ecaterina Palanciuc.

Prin prezenta hotărâre se consideră ales candidatul Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr la funcţia de primar, Andrei Năstase. Totodată, este validat mandatul primarului Andrei Năstase.


Decizia poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiţie.

În urma alegerilor locale noi din 2018, din Chişinău, Andrei Năstase l-a învins în turul doi de scrutin pe socialistul Ion Ceban. Mandatul lui Andrei Năstase urma să fie pe perioada unui an, până la organizarea şi validarea alegerilor locale ordinare, stabilite ulterior pentru ziua de 20 octombrie 2019. 

Prin decizia Curţii de Apel din 8 octombrie, rezultă că mandatul de primar al lui Andrei Năstase expiră până la sfârşitul lunii octombrie, când va fi validat mandatul noului primar general, care va fi ales pe 20 octombrie.

Însă, Andrei Năstase este şi candidat la funcţia de primar de Chişinău în scrutinul din 20 octombrie curent, fapt ce înseamnă că acesta trebuie să-şi suspende atribuţiile de primar ales în 2018 sau să renunţe la statutul de candidat.

Amintim că, pe 19 iunie 2018, Judecătoria Chişinău, sediul Centru, a decis să nu valideze rezultatul alegerilor din Chişinău, pentru că Andrei Năstase ar fi încălcat legislaţia electorală atunci când, într-un Live făcut pe Facebook în ziua alegerilor, a îndemnat cetăţenii să iasă la vot, fapt calificat de instanţă ca îndemn de a vota candidatul Năstase, în timp ce legislaţia electorală interzice agitaţia în ziua alegerilor.

Imagine indisponibilă
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite