Andrei Năstase: Am pregătit o scrisoare către Marea Britanie cu solicitarea de a investiga frauda bancară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu si Andrei Nastase

Deputatul Andrei Năstase, preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, spune că a pregătit o scrisoare pe care o va adresa Marii Britanii cu solicitarea de a investiga într-o anchetă proprie „frauda bancară” şi „spălătoria mafiei ruseşti”. Politicianul spune că asemenea scrisori a adresat şi altor state şi instituţii internaţionale. Declaraţiile au fost făcute la Jurnal TV, transmite IPN.

„O să fac asemenea demersuri la tot mai multe şi mai multe ţări din Europa şi din întreaga lume aşa cum am făcut-o până acum şi aşa cum am făcut-o în Rusia”, a declarat deputatul.

În opinia lui, liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, se teme de alte anchete decât ale procurorilor pe care îi controlează.

„Eu o să mă adresez în Venezuela, dacă acolo se poate obţine o condamnare, o recuperare pe care i-a furat acest individ, împreună cu Şor, Leancă şi cu alţii de la acest stat, acolo o să mă adresez şi nu contează că se cheamă Rusia, Venezuela, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii”, a afirmat preşedintele PPDA.

Despre anularea procesului verbal prin care s-a constatat agitaţia electorală a lui Andrei Năstase în ziua alegerilor locale din municipiul Chişinău, politicianul spune că aparent aceasta este o veste bună.

„Judecătoria Centru emite o hotărâre incompletă care, la fel ca şi tergiversările de până acum, şi această abordare a judecătoriei îmi creează obstacole să obţin înapoi mandatul dat de oameni, pe de o parte. Pe de altă parte, îmi îndepărtează momentul în care să mă adresez la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului”, a menţionat deputatul.

Referitor la alegerile locale viitoare, Andrei Năstase spune că Parlamentul din această cauză nu este funcţional – pentru a nu permite declanşarea scrutinului local.

Întrebat dacă va candida la un nou mandat pentru Primăria Chişinău, Andrei Năstase a răspuns: „În momentul în care va fi decisă data alegerilor, veţi avea răspunsul clar chiar de la mine cu privire la viitorul candidat. Bineînţeles, au dreptate colegii mei care spun că am o datorie faţă de Chişinău. Este motivul pentru care am candidat în circumscripţia nr.33 din mun. Chişinău pentru alegerile parlamentare”, a declarat politicianul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite