Andrei Năstase: PPDA are capacitatea să vină în faţa oamenilor cu propriul candidat la prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

„Platforma Demnitate şi Adevăr are capacitatea unui partid puternic să vină în faţa oamenilor cu propriul candidat în condiţiile în care alte forţe politice sau civice nu vor da curs apelului nostru”. Declaraţia aparţine liderului Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, făcută în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

Andrei Năstase crede că PPDA va fi susţinut în demersurile sale privind identificarea unui candidat apartinic comun în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2020 şi că demersul înaintat în acest sens, marţi, 14 ianuarie, este unul corect. „Am văzut reacţiile societăţii şi credem că societatea îşi doreşte unitate în interes public, în interes naţional, în interesul acestui stat şi al oamenilor acestei republici”, a spus acesta.

Preşedintele PPDA declară că partidul pe care-l conduce este o formaţiune care a făcut tot ca forţele politice şi civice din ţară să fie unite. „Am demonstrat acest lucru în 2016, atunci când nimic nu recomanda acest lucru, ne-am retras candidatul din cursă. Am făcut acest lucru pe parcursul anilor. Datorită în exclusivitate Platformei DA am avut un Bloc ACUM”, a declarat Andrei Năstase.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, Andrei Năstase a spus că Biroul Politic Permanent al Platformei DA a delegat Fracţiunii Parlamentare a Platformei DA responsabilitatea de a solicita Procuraturii Generale explicaţii publice privind dosarele politice existente, dar şi responsabilitatea de a organiza audieri publice cu participarea victimelor represiunilor politice, a reprezentanţilor Ministerului Justiţiei şi ai Procuraturii Generale.

De asemenea, Fracţiunea va pregăti un raport în baza materialelor acumulate şi va pregăti demersurile necesare, pe care le va expedia Procuraturii Generale „în vederea încetării şi reabilitării victimelor represiunilor politice”.

Membrii PPDA au venit cu un apel către societate de a se solidariza pentru încetarea imediată a persecuţiilor politice şi „să pună umărul la restabilirea dreptăţii pentru oamenii care au avut de suferit în urma abuzurilor judiciare comandate de factorii politici şi de decizie din Republica Moldova”.

https://www.ipn.md/ro/andrei-nastase-pppda-are-capacitatea-sa-vina-in-fata-7965_1070814.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite